Jachthonden artikelen

Welke jachthonden artikelen je nodig hebt tijdens de jachttraining is een veel gestelde vraag. Tegenwoordig zijn er veel verschillende jachthonden artikelen te verkrijgen, dat wij snappen dat je soms niet meer weet welke je nu het beste in huis kunt halen. We vertellen je graag meer over de diverse soorten artikelen die van pas kunnen komen tijdens de jachttraining voor jouw trouwe viervoeter.

Jachthonden artikelen

Jachtlijn

Je hebt bepaalde jachthonden artikelen nodig wanneer je met jouw 4-voeter de jachtsport beoefent of echt samen op jacht gaat. Om te beginnen heb je een goede lijn nodig. Waarom je tijdens de jacht(sport) een jachtlijn nodig hebt in plaats van een normale halsband met hondenriem. Is omdat jouw hond tijdens de jacht zich langs verschillende obstakels manoeuvreert, waardoor de kans bestaat dat ze blijven haken aan een uitstekende tak. Wat tot ernstige gevolgen kan leiden zoals wurging of verstikking. Bovendien kun je de jachtlijn snel en eenvoudig over de kop van de hond schuiven en afhalen.

Favicon made4dogs

Jachthonden artikelen voor het trainen

Tijdens de jachttraining is het belangrijk om het apporteren van het wild goed aan te leren. Dit kun je het beste trainen met dummy’s. Jachthonden artikelen zoals dummy’s zijn er in verschillende kleuren, afmetingen en gewichten. Welke geschikt is voor jouw hond, is onder andere afhankelijk van de leeftijd van de hond. Voor een jonge pup zijn er de speciale puppy dummy’s. Deze zijn licht van gewicht en van een soepel materiaal gemaakt, waardoor het niet zeer doet aan hun gebit. Aangezien jonge pups de tanden wisselen is het fijn als daarmee met een jachthonden artikelen rekening mee wordt gehouden.

Jachthonden artikelen die je hond warm houden

Niets is zo onvoorspelbaar als het Nederlandse weer. Het ene moment kan de zon lekker schijnen terwijl het andere moment ineens het met bakken uit de lucht kan komen. Om je hier enigszins op voor te bereiden, raden wij je aan om zowel jezelf als je viervoeter hierop te kleden. Tijdens koudere en regenachtige dagen komt een neopreenjas of hondenvest goed van pas. Het beschermt je 4-voeter tegen warmteverlies en verwondingen zoals bijvoorbeeld doornen. Bovendien is het een jachthonden artikel die ervoor zorgt dat je hond tijdens het wachten van de jachttraining de kou beter kan verdragen.

Maar ook tijdens warme dagen is het belangrijk dat jouw hond niet oververhit raakt. Laat je viervoeter voldoende water drinken en met bijvoorbeeld een koelmat kan jouw hond verkoeling zoeken.

Voeding voor tijdens de jacht

Wanneer je op jacht of jachttraining gaat samen met je viervoeter dan kan het een lange dag worden. Je hond is namelijk niet alleen lichamelijk bezig, maar mentaal wordt er ook veel van hem gevergd. Om ervoor te zorgen dat het energieniveau op peil blijft is goede voeding van belang. Daarnaast kun je een voedingssupplement zoals een jacht energiebar geven voor net dat beetje extra energie voor of tijdens de activiteit.

Made4dogs heeft een ruim assortiment in jachthonden artikelen voor zowel jou als je hond. Bekijk gerust ons online aanbod. Voor vragen over een van onze producten mag je altijd contact met ons opnemen, we adviseren je graag.