Dummy voor jachttraining

Een dummy voor jachttraining is een handig hulpmiddel voor jou en je hond tijdens het trainen. Er zijn echter veel verschillende dummy’s te verkrijgen zo variëren ze in gewicht, formaat en design. Maar welke dummy is geschikt voor jouw hond tijdens de hondentraining? Om daar antwoord op te geven is het belangrijk om te weten of jij met jouw hond net begint aan de hondentraining of al verder gevorderd bent. We vertellen je hier graag meer over.

dummy voor jachttraining

Welke dummy voor jachthondentraining?

Om te bepalen welke dummy voor jouw hond geschikt is tijdens de jachttraining. Is het belangrijk om te kijken naar de leeftijd van de hond en de grootte. Heb je een puppy en wil je gaan beginnen met trainen, dan moet je pup nog eerst wennen aan de dummy. Made4dogs verkoopt hier een speciale puppy dummyrol voor. De rol is wit van kleur wat ervoor zorgt dat het goed zichtbaar is voor jouw pup, daarnaast kan het door de speciale vorm gemakkelijk worden vastgehouden. Vooral wanneer je hond in de periode van tandenwisseling zit (4-6 maanden) zijn de tanden zeer gevoelig, een dummyrol speciaal voor pups is van een zachte vulling gemaakt, waardoor je hond zonder pijn kan apporteren.

Een hond die net begint met de training raden we een Bracco teacher dummy aan, deze is licht in gewicht en door zijn bijzondere vorm kan de hond de dummy gemakkelijk in het midden vastpakken. Het gewicht wordt hierdoor gelijkmatig verdeeld over beide kanten. Dit maakt het een zeer geschikte dummy voor jachthondentraining om je hond te leren apporteren.

Wil je graag dat je hond leert om met zijn neus te werken? Ga dan voor een pocket dummy, door het kleine formaat kun je het gemakkelijk mee nemen en moet je hond met zijn reukvermogen gaan werken. Voeg een geurstof van een konijn, eend of duif toe om dit te stimuleren. Een grotere hond kan veelal een zwaardere dummy voor jachthondentraining gebruiken bijvoorbeeld, een dummy van 500 gram. Dit gewicht wordt ook vaak gebruikt tijdens jachtwedstrijden.

Favicon made4dogs

Waarom een dummy voor jachttraining online kopen?

Tegenwoordig zijn er veel dummy’s voor jachthondentraining te verkrijgen zowel in de fysieke winkel als online. Een voordeel van online bestellen is dat je meteen kunt zien of iets op voorraad is zonder dat je voor niks een ritje hebt gemaakt naar de winkel van jouw keuze. Daarnaast heeft een online winkel vaak een groter assortiment waar je uit kunt kiezen, hierdoor heb je meer diversiteit en vind je (bijna) altijd wel een product naar jouw keuze.

Bovendien scheelt het je tijd, tijd die je ook kunt gebruiken om samen met je hond te gaan trainen. Ben je op zoek naar een dummy voor jachthondentraining of andere producten voor de hondentraining? Neem eens kijkje in het online assortiment van Made4dogs. Ze zijn gespecialiseerd in producten om het trainen mooier, makkelijker en afwisselender te maken. Heb je het artikel van jouw keuze gevonden? Bestel snel en wij zorgen voor een nette en snelle verzending van je order.